Predavanja


Novomedijski objekt;
, Srečo Dragan (SI), Borut Batagelj (SI)
sreda, 2. junij 2010, ob 10. uri

Srečo Dragan

(ALUO) in Borut Batagelj (FRI) bosta na predavanju opisala koncept uspešnega mreženja in povezovanja med univerzitetnim študijem in laboratoriji. V okviru produkcijskega modela z naslovom Novomedijski objekt bosta z dokumentacijo prikazala posamezne interaktivne projekte bivših študentov magisterskega študija.

Srečo Dragan

je znan po svojem pionirskem delu na področju novih avdiovizualnih medijev, še posebej na področju videa. Prejel je Jakopičevo nagrado za delo v letu 2007. Od leta 1991 je profesor za video in nove medije na ALUO. Kreativne projekte in izobraževalna prizadevanja usmerja v realizacijo robotskih spletnih instalacij in 3D računalniških animacij.

Borut Batagelj

je asistent na Fakulteti za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani. Je član Laboratorija za računalniški vid. Njegovo raziskovanje je usmerjeno v umetno inteligenco, strojno učenje in razpoznavanje vzorcev. Je aktivni član Društva za povezovanje umetnosti in znanosti ArtNetLab in Slovenskega društva za razpoznavanje vzorcev SDRV.

Zvok in svetloba v javnem prostoru;
Seppo Gründler (AT), Daniel Fabry (AT), Thomas Radeke (AT)
četrtek, 3. junij 2010, ob 10. uri

Od intervencij, ki spominjajo na gverilske akcije in uporabljajo preprosta medijska orodja. do kompleksnejše razširjene arhitekture in interaktivnih zvočnih in svetlobnih instalacij.

Josef (Seppo) Gründler

je zvočni in medijski umetnik, brska po računalniških programih in elektroniki, igra kitaro, programira in uporablja elektroniko. Je vodja magistrskega programa Mediji in interaktivno oblikovanje na FH JOANNEUM in gostujoči profesor za oblikovanje zvoka na Univerzi Donava v Kremsu in član upravnega odbora na Inštitutu za arheologijo medijev, in predsednik Društva za diseminacijo in distribucijo nove glasbe. Od leta 1982 deluje v polju novih medijev.

Daniel Fabry

poučuje na FH JOANNEUM v Gradcu od leta 2004 na Oddelku za medije in interaktivno oblikovanje. Od leta 2003 je član umetniškega kolektiva

monochrom

. Skupina za umetnost, tehnologijo in psihologijo se od leta 1993 nahaja na Dunaju in v osončju Zeta Draconis. Deluje kot nenavadna zmes protoestetskega okrasja, pop drže, subkulturne znanosti, hekanja kontekstov in političnega aktivizma.

Thomas Radeke

, alias Rah'Dick, se je prvič srečal z računalniki pri 12 letih starosti. Od tedaj komaj skriva svoje navdušenje nad vsem, kar sveti, utripa in piska. Od leta 2008 je raziskovalni sodelavec na oddelkih za informacijsko oblikovanje, medije in interaktivno oblikovanje in za razstave in muzejsko oblikovanje na FH JOANNEUM v Gradcu.