Peter Rauch
17 OBJEKTOV

Samostojna fotografska razstava

Galerija KiBela
Ulica kneza Koclja 9, Maribor
21. junij – 1. julij 2011

 
 

"Preokupiran sem z objektnostjo in fotografijo, zato ustvarjam podobe različnih objektov, suhih, brezpomenskih artefaktov vsakodnevnega sveta. Obenem te iste artefakte samonanašalno iščem v svetu fotografije. Zame je to vaja iz potrpežljivosti v brezpomenskem polju, ki vseeno omogoča intenzivno ustvarjanje, angažma in navdušenje. Čeprav obstajajo konkretna družbena vprašanja, ki naj bi jim umetnost dajala odgovore, se zapiram v politiko medija, v politiko lastnega prsta na sprožilcu, pogleda v iskalu, v strategijo razvijanja in povečevanja fotografij in politiko izbora ter razstavljanja. Ne posedujem nikakršnega dodatnega védenja o svetu, se opravičujem, s svojo aktivnostjo ga želim šele ustvariti. Če obstaja namen razstave, je to ta."
- Peter Rauch

Razstavljen je izbor fotografij iz odprte serije Objekti. Premierno je bil prvi del serije predstavljen v Galeriji Vžigalica, julija 2010.


 
Produkcija:

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, 2014

Avtor: Peter Rauch

Asistent: Dare Sintič
Črno-bele povečave: Peter Uhan
Spremno besedilo "Fenomenologija konstitucije predmetov v zadnji in območni ontologiji": Vojko Strahovnik

Posebne zahvale: Dare Sintič, Danilo Ambrož, Peter Rombo, Žiga Rebek, Ciril in Marjana Rauch, Mojca Zupanič, Vojko Strahovnik, Janez Janša in Marcela Okretič.

KONTAKT
Aksioma | Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana

Peter Rauch   English >>
 
 
 

Peter Rauch je samostojni ustvarjalec na področju fotografije. Ustvarja in raziskuje presečno polje prakse in teorije. Predava sodobno avtorsko fotografijo na Oddelku za fotografijo VIST in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Razstavlja v sodelovanju z zavodi Aksioma, Federacija in Trajekt. Vodi platformo snabyrow.com.

 
 
Druge razstave
 
VEČ OBJEKTOV
Mestna galerija Nova Gorica
26. september – 17. oktober 2014
 
SERIJA OBJEKTI
Nova galerija, Delavski dom Trbovlje
1. - 23. junij 2012
 
15 OBJEKTOV
Galerija Vžigalica/MGML, Ljubljana
5. julij - 6. avgust 2010